Deze cursus biedt praktische en theoretische achtergrond en up-to-date kennis om op een verantwoorde manier intelligentiediagnostiek uit te voeren bij volwassenen en ouderen en de bevindingen te analyseren en interpreteren.
Er is ook een cursus intelligentiediagnostiek bij kinderen en adolescenten.
Intelligentiediagnostiek bij volwassenen en ouderen (A1841)
Inschrijven is niet (meer) mogelijk
- Inhoud
Wat leer je?
Je krijgt meer inzicht in het afnemen en interpreteren van de meest gebruikte intelligentietests voor volwassenen en ouderen.
Werkwijze
Er wordt een korte inleiding gegeven over intelligentie bij volwassenen en ouderen. Daarna wordt ingegaan op de meest gebruikte tests uit het klinische werkveld, zoals nu de WAIS IV maar zeker ook nog de GIT-2, SON 6-40, RAVEN, NLV en KAIT. Aan bod komen de schalen, factoren en profielen van deze tests. Daarnaast bespreken we met elkaar welke test je wanneer, bij welke onderzoeksvraag inzet. Belangrijk daarbij is de vraag wat een specifieke test meet, wat de mogelijkheden en valkuilen van de diverse tests zijn. Ook worden aandachtspunten besproken die belangrijk zijn voor een goede afname, scoring en interpretatie van deze tests. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van (eigen) casuïstiek, diverse groepsdiscussies en klassikale opdrachten. Je brengt bij voorkeur eigen casuïstiek in. Tijdens de cursusdag wordt aandacht besteed aan mogelijke profielen en de discussie daarover bij diverse psychiatrische aandoeningen, zoals autisme en depressie. Het afnemen van de tests wordt niet geoefend, maar de tests kunnen wel ingezien worden (voor diegenen die bepaalde tests niet op de werkplek ter beschikking hebben).
De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.
Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden. Wij hebben deze cursus incompany uitgevoerd voor o.a. de Parnassia Groep te Rotterdam. Vraag een offerte aan.
- Datum
Omvang
1 zaterdag van 10.00 - 17.00 uurDatum
2 juni 2018Locatie
Utrecht - Accreditatie
Certificaat
Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.
- Doelgroep
Doelgroep
- Basispsycholoog
- Toegepast psycholoog
- Diagnostisch werkende
-
Docenten
drs. Sylvia Melisse
Sylvia Melisse is klinisch neuropsycholoog. Zij is werkzaam bij Albert Schweitzer Ziekenhuis, voor zowel de medische psychologie als de psychiatrie (PAAZ) met aandachtgebieden neurologie, geriatrie en complexe psychodiagnostiek. Eerder heeft ze gewerkt in de ouderenzorg en de (ouderen)psychiatrie. Tevens is zij nauw betrokken bij diverse pre- en postdoctorale opleidingen voor psychologen (GZ-, KP- en KNP-opleiding) als praktijkopleider, werkbegeleider, supervisor en/of docent.
Lees meer - LiteratuurUiterlijk vijf weken voor de startdatum word je geïnformeerd over eventuele aan te schaffen boeken.
- Reviews