In jouw werk als zorgprofessional zorg je dagelijks voor anderen, luister je naar verhalen vol emoties en draag je verantwoordelijkheid voor het welzijn van je cliënten. Het is vaak een uitdaging om zelf in balans te blijven, zeker als je ook privé het nodige te verwerken hebt. Een gebrek aan balans kan leiden tot verminderde energie, stress en zelfs uitval. Om dit te voorkomen is het belangrijk om preventief stil te staan bij je eigen balans, zodat je met veerkracht, energie en plezier in je werk kunt blijven staan.
Waarom deze training voor jou?
Werk jij vanuit je eigen energie of voel je vaak dat je energie lekt? Het behouden van een goede balans is essentieel om op lange termijn je werk effectief en met plezier te kunnen blijven doen. Wanneer je goed voor je zelf zorgt, kun je ook beter voor je cliënten zorgen. De loodgieter wil zelf ook geen lekkende kraan. Werken vanuit balans zorgt ervoor dat je je kunt richten op positieve uitkomsten.
Mentale balanstraining voor de zorgprofessional (D2503)
€ 325
Mogelijk t/m 7 augustus 2025,
tenzij eerder vol
- Inhoud
Wat leer je?
Wat levert deze training op?
Na deze training:- Heb je kennis over de achtergronden en relaties tussen stress, slaap en balans.
- Heb je een helder beeld van wat balans voor jou betekent en hoe je dit kunt vasthouden en/of versterken.
- Ben je je bewust van je eigen energiegevers en -nemers, met name de kleine gewoontes, ruimtes of mensen die jouw energie subtiel beïnvloeden.
- Weet je hoe je stresssignalen vroegtijdig herkent en hoe je hier effectief mee omgaat.
- Kun je bewustere keuzes maken, waardoor je meer energie, focus en voldoening ervaart in je werk- én privéleven.
- Heb je meer inzicht in je belemmerende gedachten om gewenste keuzes te maken in het kader van een goede zelfzorg.
- Heb je nieuwe gedachten geformuleerd, die je gewenste keuzes en gedrag versterken.
- Heb je kleine dagelijkse balansrituelen bedacht die zijn afgestemd op je individuele waarden.
- Voor je werkgever: Een medewerker in balans is productiever, gelukkiger en minder vaak ziek. Zorgprofessionals die investeren in hun eigen balans zijn veerkrachtiger en presteren beter, wat niet alleen goed is voor henzelf, maar ook voor de kwaliteit van zorg die zij leveren.
Werkwijze
Wat kun je verwachten?
In deze eendaagse training krijg je inzicht in je eigen energiebalans en leer je hoe je deze positief kunt beïnvloeden. We nemen de tijd om stil te staat bij wat voor jou belangrijk is en hoe je bewustere keuzes kunt maken die bijdragen aan een goede balans. We gaan dieper in op:- De relatie tussen stress, slaap en balans.
- Wat een ideale balans voor jou betekent, en wat haalbaar is.
- Energiebeheer op microschaal.
- Herkennen van eigen groene, oranje en rode signalen.
- Hoe om te gaan met onprettige emoties en spanning.
- Het verschil voelen tussen balans en disbalans.
- Bewuste keuzes maken die passen bij jouw waarden.
- Balansrituelen.
- Cognitieve herstructurering.
Werkwijze:
Deze eendaagse training is een fysieke bijeenkomst op onze locatie, waarbij we deels buiten werken voor een verfrissende blik en meer rust. Door te werken in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en reflectie.
De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany gegeven worden. Vraag een offerte aan.
- DatumDo 11 september 2025 van 09:30-16:30
(omvang 6 uur)
Locatie: Utrecht - Accreditatie
- POH-GGZ - Kwaliteitsregister POH-GGZ6 uur
- Registerplein - Registratie Sociaal Professionals5,5 punten deskundigheidsbevordering Cliëntondersteuners, 5,5 punten deskundigheidsbevordering Kinderwerkers/Jongerenwerkers, 5,5 punten deskundigheidsbevordering GGZ-Agogen, 5,5 punten deskundigheidsbevordering Maatschappelijk Werkers, 5,5 punten deskundigheidsbevordering Sociaal Werker
Certificaat
Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.
- Doelgroep
Doelgroep
- Basispsycholoog
- POH-GGZ
- Jeugdverpleegkundige
- Hbo-verpleegkundige
- Sociaal pedagogisch hulpverlener
- Social worker
- Maatschappelijk werker
-
Docenten
Barbara Mulder MSc
Barbara Mulder is arbeids-&organisatiepsycholoog, somnoloog, trainer en balansexpert en verscheen meermaals in de media.
Barbara werkte eerder als leidinggevende in de thuiszorg en zag hoe vaak verzuim samenhing met slaapproblemen. De wens ontstond mensen beter te leren slapen en in 2011 richtte zij daarom psychologenpraktijk Slaapmakend op, waardoor duizenden Nederlanders beter leerden slapen en functioneren. Naast behandelen trainde zij honderden zorgprofessionals, waarmee zij een bredere impact creëerde en bijdroeg aan het helpen van meer mensen om beter te slapen.
Door haar behandelervaring bij Slaapmakend zag zij dat mensen tijdenlang aanmodderen met disbalans en stressklachten voordat ze aan de bel trokken. Vaak te laat, al beland in een burn-out of andere comorbide problematiek, met als gevolg lange herstelprocessen die veel tijd, energie en geld kosten.
Barbara dacht ‘dit kan en moet anders!’ En zij richtte om deze reden BalansMakend op, een trainingsbureau dat preventief aandacht besteedt aan de balans, slaap en mentale fitheid van medewerkers. Hierdoor vermindert de kans op een burn-out aanzienlijk en blijven medewerkers gezond, productief, vitaal en veerkrachtig. En net zo belangrijk: beleven zij meer plezier aan hun werk.
Lees meer - LiteratuurOm lekker in balans te blijven, krijg je geen literatuur mee om vooraf te lezen. De enige voorbereiding die je hebt, is om een foto mee te brengen (mag digitaal), die voor jouw persoonlijk een goede balans representeert.
- Reviews