drs. Arthur de Jong

drs. Arthur de Jong
Arthur de Jong is Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut en geregistreerd supervisor van de VGCt (Vereniging voor cognitieve gedragstherapie) en de VSt (Vereniging voor Schematherapie) en erkend leertherapeut bij de Nederlandse vereniging voor Psychotherapie (NVP). Hij is werkzaam voor G-Kracht psycho medisch centrum, een kleine ggz instelling met locaties in Delft en Amsterdam.
 
Arthur heeft jarenlange ervaring met onderzoek naar en behandeling van mensen met milde tot ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Bovendien heeft hij management ervaring opgedaan in zijn werk als manager zorg in een grote ggz instelling.
 
Naast zijn klinische werk geeft hij supervisie en leertherapie aan collega’s en verzorgt hij lessen bij de RINO Groep. Zijn ambitie is om in zijn onderwijs zijn enthousiasme voor het klinische werk over te brengen, met oog voor de complexiteit en uitdagingen van het vak.
 
Publicaties:
 
Jong, A. de, Heiden, C. van der, Deen, M. (2013) Behandeling van patiënten met persoonlijkheidsproblematiek: groep versus individuele behandeling. Gedragstherapie 2013,46, 77-88.