Last minute aanbod

Voor alle werkterreinen en beroepen in en rond de ggz vind je bij de RINO Groep passende opleidingen en cursussen. Onderstaande opleidingen en cursussen gaan binnenkort van start en hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij.
Zoek via de filters de opleiding/cursus die bij jou past.

Categorie

Voor wie

Accreditatie

Niveau

Lesvorm

Problematiek

Werkveld

Cliënt doelgroep

(Beroeps)opleiding

Behandelvorm

Taakgebied

Startdatum

Weekdag

Omvang

Nieuw

Psychotherapeutische behandelvormen

De klassieke psychotherapeutische behandelvormen zijn onverminderd actueel, binnen alle leeftijdsgebieden en diverse problematieken. Vanzelfsprekend vind je bij ons de opleidingsonderdelen voor beroepsregistraties, zoals cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, EMDR, MBT en schematherapie. Daarnaast bieden we je diverse specifieke cursussen gebaseerd op een of meerdere van deze behandelvormen.
Toon aanbod (89)

Ggz volwassenen

In ons scholingsaanbod voor het diagnosticeren en behandelen in de basis-ggz staat het kortdurende karakter centraal. In de specialistische ggz gaat het er bij de scholing om dat je wordt toegerust op de toenemende complexiteit en ernst van de zorgvraag.
Toon aanbod (215)

Herstel

Nu eigen kracht in de zorg voorop staat, vindt de herstelbenadering steeds meer weerklank. Het gaat dan ook om begeleidingsvormen die voor alle doelgroepen en in alle werkvelden toepasbaar zijn. Wij bundelen de kennis vanuit diverse methodieken rond herstelondersteunende zorg in cursussen en opleidingen. Samen met onze klanten werken we voortdurend aan praktische toepasbaarheid van de methodieken, mede in het licht van actuele en landelijke ontwikkelingen.
Toon aanbod (45)

POH-GGZ en wijkteams

Praktijkondersteuners huisartsenzorg en de sociale professionals/ gezinswerkers van het buurt- of wijkteam spelen een belangrijke rol in de mentale gezondheid in de wijk. Wij bieden deze professionals inhoudelijke deskundigheidsbevordering, met name op vier thema's: het signaleren van en begeleiden bij een breed spectrum aan psychische problemen, het signaleren van onveiligheid en daarop actie ondernemen, het versterken van het eigen netwerk en krachtgericht en oplossingsgericht hulpverlenen.
Toon aanbod (44)

Jeugd, gezin en onderwijs

Kinderen gezond en veilig laten opgroeien en, als dat nodig is, snel de juiste hulp bieden: dat is het uitgangspunt van ons scholingsaanbod voor professionals die werken met kinderen, jeugdigen en gezinnen. Ons aanbod is oplossings- en handelingsgericht en rust op drie belangrijke pijlers: zorgvuldige diagnostiek, continue aandacht voor veiligheid en oog hebben voor het belang van ouderschap en de rol van specialistische ouder- en gezinsbegeleiding. Uiteraard aangevuld met state-of-the-art inzichten over behandelmethodieken.
Toon aanbod (176)

Ouderen

De ouderenzorg staat volop in de belangstelling. Na een periode met relatief veel aandacht voor dementie neemt de kennis over de specifieke uitingsvormen en behandeling van psychiatrische stoornissen bij ouderen toe. Nog ouder worden en zo lang mogelijk thuis blijven wonen is steeds vaker een complexe opgave voor ouderen. Het is een gezamenlijke uitdaging voor ouderen en hun behandelaren in de eerste lijn en de verplegingszorg hoe de worsteling met het leven op hoge(re) leeftijd en de verlieservaringen wordt beleefd.
Toon aanbod (28)

Forensische zorg

Voor een forensisch opleidingsaanbod dat vooroploopt in het vak werken wij graag samen met De Forensische Zorgspecialisten, Fivoor, Inforsa, Pompestichting, reclassering en andere forensische settingen. De kennis die deze experts en behandelaren voortbrengen, wordt voortdurend vertaald naar nieuw aanbod, met name op het gebied van risicotaxatie en -management en de behandeling van risicofactoren. Deze kennis integreren we ook in opleidingen voor de brede ggz zoals in de opleidingen ggz-agoog en de TOP-3 methodiek voor netwerkzorg.
Toon aanbod (36)

Verstandelijke beperking

Mensen met een lichte verstandelijke beperking vind je niet alleen in instellingen voor verstandelijk gehandicapten, ook hulpverleners in de buurt- en wijkteams, de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg hebben met deze doelgroep te maken. Dit vraagt specifieke kennis en vaardigheden om goed aan te sluiten bij hulpvragen die er spelen. Wij zetten ons in voor het bijeenbrengen van deze verschillende werkvelden en bundelen expertise vanuit de verschillende kennisgebieden.
Toon aanbod (29)

Autisme

Het praktijkgerichte onderzoek in en voor autismezorg levert bewezen effectieve behandelmethoden op die aansluiten bij het zelfmanagement van mensen met autisme. Dit draagt sterk bij aan de kwaliteit van leven die zij ervaren.
Toon aanbod (23)

Medische psychologie en seksuologie

De inhoudelijke ontwikkeling van de ggz staat ook in deze roerige tijd van herstructurering en transities niet stil. Op alle deelgebieden van het vak zorgen wij dan ook voortdurend voor nieuw scholingsaanbod, ook op het gebied van medische psychologie en seksuologie. Of je nu werkt in een ziekenhuis, huisartsenpraktijk of als vrijgevestigde, we bieden postmaster- en post-hbo opleidingen, maar ook verdiepende cursussen om jezelf verder te ontwikkelen.
Toon aanbod (16)

Hoogbegaafde volwassenen in de ggz

Wat is normaal gedrag bij hoogbegaafden en wat is pathologisch? In deze cursus leer je hoogbegaafdheid herkennen en de pro­ble­men die ermee gepaard kunnen gaan. Je krijgt handvatten voor gespreksvoering, indi­catie­stel­ling en doorverwijzing, …

Eerstvolgende: 27 mei 2024
Geaccrediteerd

Praktische psychofarmacologie bij volwassenen en ouderen

Om je taak als thera­peut goed te kunnen vervullen, heb je inzicht nodig in de psychofarmacologie. In deze cursus ontdek je de werking en toe­pas­sing van de meest gebruikte psycho­far­maca en de moge­lijk­heden en beper­kingen ervan. Met die kennis …

Eerstvolgende: 31 mei 2024
Geaccrediteerd

Positieve psychologie in de praktijk

Positieve psycho­logie heeft de laatste 20 jaar enorm aan terrein gewonnen. Waar traditionele psycho­logie zich vooral bezighoudt met tekortkomingen en het verminderen van pathologie, richt positieve psycho­logie zich juist op het versterken van …

Eerstvolgende: 31 mei 2024
Geaccrediteerd

Rouwbegeleiding

Hoe help je iemand die rouw of verlies slecht verwerkt? In deze cursus leer je tech­nieken waarmee je het rouwproces kunt ver­die­pen, intensiveren of bijsturen. Je gaat daarvoor uit van het natuurlijke, zelfgenezende proces van rouw, dat je leert …

Eerstvolgende: 3 jun 2024
Geaccrediteerd

Mentaliseren Bevorderende Begeleiding bij cliënten met een verstandelijke beperking

Mentaliseren is het vermogen om na te denken over de gedachten, emoties en bedoelingen die je eigen gedrag of het gedrag van anderen bepalen. In de MBT-cursus leer je hoe je men­ta­li­seren kunt bevor­deren bij cliënten met een ver­stande­lijke (of …

Eerstvolgende: 4 jun 2024
Geaccrediteerd

Autisme en hechting

Hechting is het fundament in de ont­wikke­ling, ook bij mensen met autisme. Je leert gedragingen en de oorzaak verklaren vanuit de vertraagde ont­wikke­ling van de hechting, emotionele ont­wikke­ling, sociale ont­wikke­ling en de infor­matieverwerking …

Eerstvolgende: 7 jun 2024
Geaccrediteerd

Gender- en seksuele diversiteit in de praktijk

Wil jij inclusieve zorg bieden en je cliënten helpen met de juiste en pas­sende zorg, ongeacht hun gender- of seksuele identiteit? In deze cursus leer je hoe je cliënten zich bij jou kunnen uitspreken over hun gender- en seksuele beleving op een …

Eerstvolgende: 10 jun 2024
Geaccrediteerd

Diagnostiek van psychopathie: training in de PCL-R

Psychopathie is één van de krachtigste voorspellers van terugval in (seksueel) gewelddadig gedrag. Patiënten met een hoge mate van psychopathie hebben een hoger recidiverisico en stellen behan­de­laars vaak voor grote hanteringspro­ble­men. Het is …

Eerstvolgende: 10 jun 2024
Geaccrediteerd

Hulpverlening aan getraumatiseerde vluchtelingenkinderen en -gezinnen

Voortdurende stress bij vluchtelingenkin­de­ren vormt een verhoogd risico op psychische pro­ble­men. Leer hoe je als hulp­ver­le­ner de behan­del­ing van zowel het kind als het gezin effectiever kunt maken. In welke context groeien ze op, met welke …

Eerstvolgende: 10 jun 2024
Geaccrediteerd

Eendaagse workshop Schematherapie voor jonge ouders

De komst van een baby is voor sommige ouders erg stressvol en doet een groot beroep op hun men­ta­li­serend vermogen. In deze work­shop leer je hoe je ouders van jonge kin­de­ren (0-5 jaar) kunt helpen hun eigen modi en schema’s te herkennen en hun …

Eerstvolgende: 11 jun 2024
Geaccrediteerd

Diagnostiek en behandeling van gecompliceerde rouw

Wat kun je als hulp­ver­le­ner doen om een rouwproces dat vastloopt of ontspoort weer op gang te krijgen? Ontdek wat er schuilgaat achter ver­schil­lende vormen van gecompliceerde rouw en leer ze herkennen, plaatsen en behan­delen. Zo kun je je …

Eerstvolgende: 17 jun 2024
Geaccrediteerd

Basiscursus cognitieve gedragstherapie - Verdieping (70 uur) - Online

Hoe werk je professioneel met cogni­tieve gedrags­thera­pie? In dit ver­die­pende deel van de basis­cursus oefen je met gedrags­thera­peu­tische en cogni­tieve tech­nieken. Je legt daarvoor de basis door te duiken in de theorie achter gedrags­thera­pie en …

Eerstvolgende: 28 aug 2024
Geaccrediteerd

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch werker

Hoe voer je een gedrags­thera­peu­tisch behan­del­plan professioneel uit? Leer hoe je kin­de­ren, vol­was­senen en ouderen met eenvoudige psychische stoor­nissen bege­leidt en oefen met het toe­pas­sen van basale gedrags­thera­peu­tische tech­nieken. Na deze …

Eerstvolgende: 18 sep 2024
Geaccrediteerd