Datum:

  • voorjaar 2021

Kosten: € 295

Seminar neuropsychotherapie: Persoonlijkheidsveranderingen bij hersenletsel?  (C2102)

Wie het weet, mag het zeggen!

In ons tweede seminar over neuropsychotherapie staan persoonlijkheidsveranderingen bij hersenletsel
centraal. Bestaat het? Wat is het dan precies? Hoe kun je het behandelen? Deze reeks seminars heeft tot doel de praktische toepassing van psychotherapie bij patiënten met een (verworven) hersenaandoening te ondersteunen. Het eerste seminar is door de deelnemers beoordeeld met een 8,4.
Wil jij verder geïnformeerd worden over dit seminar, klik dan op ‘Houd mij op de hoogte’.
 

Feiten

  • Omvang: 9.30 - 17.30 uur
  • Kosten: € 295
  • Cursuscode: C2102

Voor wie

  • Gz-psycholoog BIG
  • Klinisch psycholoog BIG
  • Klinisch neuropsycholoog BIG
Gz-psycholoog BIG, Klinisch psycholoog BIG en Klinisch neuropsycholoog BIG

Accreditaties

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Wat leer je?

Na afloop van het seminar is de deelnemer in staat veranderingen in de persoonlijkheid bij patiënten met een hersenaandoening te herkennen, in kaart te brengen en weet men op welke manier je dit als neuropsycholoog kunt beïnvloeden met behulp van therapeutische interventies. Daarbij moet nadrukkelijk ook de omgeving van de patiënt worden betrokken.

Dit seminar is bedoeld om de praktische toepassing van psychotherapie bij patiënten met een (verworven) hersenaandoening verder te ondersteunen. Neuropsychotherapie vergt namelijk een geheel eigen aanpak. Deze aanpak leunt vooral op best-clinical practice en praktijkervaringen, omdat behandelaren nog weinig kunnen terugvallen op evidence-based practice en vastomlijnde protocollen. Door middel van een reeks seminars willen we behandelaren ondersteunen in hun dagelijkse praktijk. De diverse onderwerpen uit het in 2016 verschenen handboek Neuropsychotherapie (Peter Smits, Rudolph Ponds e.a.) vormen de basis hiervoor.

Inhoud

In ons tweede seminar over neuropsychotherapie staan persoonlijkheidsveranderingen bij hersenletsel
centraal. Er wordt regelmatig gesproken over persoonlijkheidsverandering als een van de gevolgen van een hersenaandoening. Maar, wat is het eigenlijk precies? Mogen we eigenlijk wel spreken van een verandering van de persoonlijkheid of zien we gewoon ander gedrag? Hoe breng je het in kaart, hoe meet je het? En, hoe kun je het behandelen?

In dit seminar wordt door Nederlandse experts ingegaan op de achtergronden van het concept persoonlijkheidsverandering na hersenletsel.

Deze reeks seminars heeft tot doel de praktische toepassing van psychotherapie bij patiënten met een
(verworven) hersenaandoening te ondersteunen.

Achtergrond
De RINO Groep organiseert in samenwerking met het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg en het zorgprogramma Brein in Beweging van de Sint Maartenskliniek seminars over de behandeling van emotionele stoornissen en gedragsproblemen als gevolg van een (verworven) hersenaandoening. De seminars zijn bedoeld om de praktische toepassing van psychotherapie bij patiënten met een (verworven) hersenaandoening verder te ondersteunen. Neuropsychotherapie vergt namelijk een geheel eigen aanpak. Deze aanpak leunt vooral op best-clinical practice en praktijkervaringen, omdat behandelaren nog weinig kunnen terugvallen op evidence-based practice en vastomlijnde protocollen. Door middel van seminars willen we behandelaren ondersteunen in hun dagelijkse praktijk. De diverse onderwerpen uit het in 2016 verschenen handboek Neuropsychotherapie (Peter Smits, Rudolph Ponds e.a.) vormen de basis hiervoor.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Accreditatie & Erkenning

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Enthousiast geworden?

Meld je aan als belangstellende.
Stuur mij bericht zodra er data bekend zijn en de inschrijving opent.

Heb je vragen over deze bijeenkomst?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: C2102 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl

Ook interessant voor jou