Datum:

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Inleiding in Pivotal Response Treatment (PRT) ®  (A2019)

Hoe breng je kinderen met autisme verder in vaardigheden als communicatie? In deze cursus maak je kennis met Pivotal Response Treatment®, een gedragstherapeutische behandeling die zich richt op belangrijke kernvaardigheden als contact maken. Je ontdekt dat een behandeling die gericht is op die kernvaardigheden het kind helpt om andere vaardigheden - zoals oogcontact - automatisch mee te ontwikkelen.
 

Feiten

 • Omvang: 1 maandag van 09:30 tot 16:30
 • Datum: 25 mei 2020
 • Locatie: Utrecht
 • Docent: drs. Amalie Wiggins
 • Docent

 • Kosten: € 295
 • Cursuscode: A2019

Voor wie

 • Gz-psycholoog BIG
 • Eerstelijnspsycholoog NIP
 • Kinder- en jeugdpsycholoog NIP
 • NVO Orthopedagoog-generalist
 • Basispsycholoog
 • Orthopedagoog
Gz-psycholoog BIG, Eerstelijnspsycholoog NIP, Kinder- en jeugdpsycholoog NIP, NVO Orthopedagoog-generalist, Basispsycholoog en Orthopedagoog

Accreditaties

Accreditatie: NIP, NVO, SKJ

Lees meer over de accreditaties

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Pivotal Respons Treatment® (PRT®) is een gedragstherapeutische behandeling voor kinderen met een autismespectrumstoornis die zich richt op kernvaardigheden. Pivotal is een Engels woord dat ‘kern’betekent. Voorbeelden van deze kernvaardigheden zijn motivatie voor contact en communicatie en initiatief nemen in het contact. Meer concrete doelen zijn onder andere: de taalontwikkeling op gang brengen of verder ontwikkelen, vragen stellen en opmerkingen maken. Door de behandeling te richten op deze kernvaardigheden zien we dat het kind andere vaardigheden op een natuurlijke manier ontwikkelt. Op deze inleidende dag gaan we vooral in op de PRT principes gericht op motivatie voor contact en communicatie, wat aan de basis ligt van alle verdere ontwikkeling. Wat maakt dat er een positieve interactiespiraal en gedeeld plezier ontstaat?

Bij gelijktijdige inschrijving (op dezelfde dag) voor drie of meer cursussen waarvoor accreditatie is toegekend of aangevraagd i.h.k.v. de (her)registratie Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of NVO Orthopedagoog-Generalist, ontvang je 10% korting per cursus. Vermeld op het inschrijfformulier code NIPNVO.


Bij inschrijving op één dag voor drie of meer activiteiten met accreditatie i.h.k.v. de (her)registratie Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of NVO Orthopedagoog-Generalist, krijg je 10% korting per cursus. Gebruik op je inschrijfformulier kortingscode NIPNVO.

Wat leer je?

Je neemt kennis van de onderliggende principes van Pivotal Response Treatment® en hoe deze gedragstherapeutische interventie toegepast kan worden in de behandeling van kinderen met een autismespectrumstoornis.

Inhoud

In de cursus wordt kort besproken waar Pivotal Respons Treatment® (PRT®) vandaan komt. Daarnaast worden Applied Behavior Analysis (ABA) en Discrete Trial Training (DTT) aangestipt. Vervolgens wordt ingegaan op de principes van PRT gericht op motivatie voor contact.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Literatuur & Benodigdheden

Koegel, R.L. & Kern Koegel, L. (2012). Pivotal Response Treatment. Focus op motivatie en communicatie bij autisme (1e druk). Huizen: Uitgeverij Pica. ISBN: 9789077671764

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

 • Docent: drs. Amalie Wiggins
 • Docent

  Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: A2019 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl